image

Welkom op de Barte

Barte is het Friese woord voor brug. Door een brug in de natuur verplaatsen wandelaars zich veilig van de ene plek naar de andere en vormt het een verbinding tussen twee gebieden. Een mooie vergelijking met onze school, NBBS de Barte in Hemelum! Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten bieden onze leerlingen een fijne, veilige plek waar zij zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Een goede band tussen school en ouders is daarbij een voorwaarde. Door goed te overleggen kunnen wij uw kind de beste begeleiding geven. Ons streven is: Samen halen wij uit uw kind wat erin zit!

Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen! Maakt u daarvoor een afspraak met onze directeur ad interim, Joop Hakze. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Lees meer

Opgraving achter de school

We mochten naar de opgravingen die achter de school plaats vinden. Erg interessant wat er allemaal gevonden is in het weiland. Een waterput, een rond gebouw waarvan ze nog niet precies weten wat het is geweest, een kelder van halve kloostermoppen en een prachtig skelet van een paard (een hengst in dit geval). Vanmiddag wordt het skelet opgehaald, dus we waren precies op tijd om nog even te kijken. Ook mochten we zelf nog even zoeken in de modder.

Schoolplein tekenen

Verschillende kinderen van groep 1/2 hebben de ‘de luie 8’ op het schoolplein en op het digibord getekend. Dit is een onderdeel van het voorbereidend schrijven. Er werden ook al mooie vlindervormen van gemaakt! Met linten gingen de kinderen in het speellokaal en tijdens het buitenspel rondjes draaien en hier en daar is het al gelukt ‘de 8’ te zwaaien.

Rijksmuseum: genieten

Kalender

Er zijn op dit moment geen activiteiten op de kalender...Bekijk kalender

18 natte pakken en 18 stralende gezichten! We hadden een topdag bij ‘Spelen tot je groen ziet’!