image

Welkom op CBS de Skutslús

Een schutsluis maakt het voor schepen mogelijk om zich van het ene water naar het andere water te verplaatsen. Als de deuren gesloten zijn, bevindt het schip zich in veilig vaarwater.

Zo is het ook op CBS De Skutslús in Stavoren! Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich veilig en op zijn gemak voelt op onze school. Veiligheid is immers een belangrijke voorwaarde voor een optimale ontwikkeling!

Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website.

Lees meer

Bekijk onze schoolpresentatie in de bovenstaande PDF

Let op: Op alle Apple devices alleen te bekijken via Chrome!

>Klik op de button hierboven!

Chromebooks voor groep 3 tot en met 8!

Onze groep 7 en 8 werkt al voor het tweede jaar met Chromebooks. Dit was in de afgelopen thuiswerkperiode heel fijn: de lessen konden via Teams zo veel mogelijk doorgaan. Leerlingen waren gewend in te loggen in de schoolprogramma’s via ZuluConnect om hun huiswerk te kunnen maken.

Nije Gaast wil het gebruik van Chromebooks vanaf groep 3 stimuleren, ook i.v.m. een eventueel thuiswerkperiode, en heeft voor al onze leerlingen vanaf groep 3 nu een Chromebook beschikbaar gesteld. We zijn daar heel blij mee!

 

Prijs Technolab SWF!

Technolab SWF heeft alle kinderen van de gemeente gevraagd creatieve oplossingen voor de wereld in 2050 te bedenken. Leerlingen van onze scholen werden gevraagd wereld-reddende innovaties en inspirerende ideeën te bedenken in de categorie Wonen of Produceren of Verplaatsen. De ideeën moesten worden uitgewerkt met spulletjes van thuis of restafval tot een prototype of tekening. Een aantal leerlingen van CBS de Skutslús zijn in de prijzen gevallen! Samen met leerkracht Geertje Dijkstra is er vanaf de zomervakantie hard aan gewerkt door groep 7 en 8.

In de categorie Wonen hebben Jordy en Meine gewonnen met hun klusjesrobot. In de categorie Produceren en Verplaatsen hebben de meiden Sanne, Doutzen, Marije en Judith gewonnen met de door hun ontwikkelde waterenergie-mobileVan harte gefeliciteerd! Dit soort jeugdige ontwikkelaars hebben we hard nodig in de toekomst!