image

Welkom op CBS de Skutslús

Een schutsluis maakt het voor schepen mogelijk om zich van het ene water naar het andere water te verplaatsen. Als de deuren gesloten zijn, bevindt het schip zich in veilig vaarwater.

Zo is het ook op CBS De Skutslús in Stavoren! Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich veilig en op zijn gemak voelt op onze school. Veiligheid is immers een belangrijke voorwaarde voor een optimale ontwikkeling!

Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website.

Lees meer
Dinsdag 9 februari zijn de schooldeuren van de Skutslús weer open gegaan
voor alle leerlingen.
We zijn blij dat we na de tweede lockdown weer kunnen starten.

We gaan er samen weer vol goede moed tegenaan!

Door het corona virus zijn er aanpassingen en afspraken gemaakt. Op de algemene website van Nijegaast kunt u informatie hierover vinden. En natuurlijk onder het kopje ‘Voor Ouders’ op deze website.

Door middel van de reguliere nieuwsbrieven van de school, houden we u vanzelfsprekend op de hoogte van alle nieuwe maatregelen en eventuele veranderingen.

Chromebooks voor groep 4 tot en met 8!

Onze groep 7 en 8 werkt al een jaar met chromebooks. Dit was in de afgelopen thuiswerkperiode heel fijn: de lessen konden via Teams zo veel mogelijk doorgaan. Leerlingen waren gewend in te loggen in de schoolprogramma’s via ZuluConnect om hun huiswerk te kunnen maken.

Nije Gaast wil het gebruik van chromebooks vanaf groep 4 stimuleren, ook i.v.m. een eventueel tweede thuiswerkperiode, en heeft voor al onze leerlingen vanaf groep 4 nu een chromebook beschikbaar gesteld. We zijn daar heel blij mee!

 

Prijs Technolab SWF!

Technolab SWF heeft alle kinderen van de gemeente gevraagd creatieve oplossingen voor de wereld in 2050 te bedenken. Leerlingen van onze scholen werden gevraagd wereld-reddende innovaties en inspirerende ideeën te bedenken in de categorie Wonen of Produceren of Verplaatsen. De ideeën moesten worden uitgewerkt met spulletjes van thuis of restafval tot een prototype of tekening.

Een aantal leerlingen van CBS de Skutslús zijn in de prijzen gevallen! Samen met leerkracht Geertje Dijkstra is er vanaf de zomervakantie hard aan gewerkt door groep 7 en 8.

In de categorie Wonen hebben Jordy en Meine gewonnen met hun klusjesrobot. Jordy en Meine hebben een geldprijs gewonnen met hun superhandige robot.

In de categorie Produceren en Verplaatsen hebben de meiden Sanne, Doutzen, Marije en Judith gewonnen met de door hun ontwikkelde waterenergie-mobile. Samen hebben ze een skateboard gekregen, gemaakt met een eigen ontwerp.

Van harte gefeliciteerd! Dit soort jeugdige ontwikkelaars hebben we hard nodig in de toekomst!

 

Het Technolab team van groep 7-8!