Welkom op de website van Nije Gaast!

IMG_2924 (1)Groen en blauw, overal om ons heen, de bosrijke rand op de vlakten van de Meren. Een prachtige omgeving met een rijk verleden!

Onze 11 basisscholen zijn gevestigd in dit gebied; Zuidwest Friesland en De Friese Meren. Dat betekent: ruimte en water! Dit geeft meteen goed aan waar wij als onderwijsorganisatie voor staan. Net als water dat constant in beweging is, zijn ook kinderen voortdurend bezig zich te ontwikkelen, zowel cognitief als sociaal. Onze leerkrachten geven de ruimte die zij daarvoor nodig hebben.

 

Onderwijs met passie!

De 150 leerkrachten die bij onze stichting werkzaam zijn, verzorgen Algemeen Christelijk Basisonderwijs. Iedere schooldag gaan onze schooldeuren open voor ruim 1100 leerlingen. Aan deze aantallen ziet u direct dat onze scholen zich kenmerken door kleinschaligheid. De betrokkenheid van onze leerkrachten bij de leerlingen en hun ouders is groot. Zij werken vanuit een dieperliggende passie voor kinderen en onderwijs.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over onze onderwijsvisie en aanpak.

Plusklas Nije Gaast maakt QR-code route in Balk!

Groep 7/8 van de bovenschoolse Plusklas van Nije Gaast is het afgelopen jaar druk bezig geweest met lessen over digitalisering. Juf Gerda Groenewoud uit Balk nam contact op met Balk Vooruit en vroeg of het een idee was dat de plusklas QR codes voor historische panden in Balk zou gaan maken.

Zo kwam het dat alle leerlingen een pand in Balk hebben uitgekozen en hierbij informatie over de geschiedenis hebben gezocht. Er werd een speciale website gemaakt  waarop de informatie werd gezet en van de uitgekozen panden werden QR-codes gemaakt.

Deze QR-codes zijn officieel aangeboden aan Balk Vooruit. Vervolgens hebben de leerlingen ze bij de betreffende panden voor het raam gehangen.

Met een mobiele telefoon of tablet kan men nu met de app ”QR barcode scanner”, de codes scannen. Men krijgt dan een link te zien waarmee men rechtstreeks naar de geschiedenis van het betreffende pand gaat.

Een prachtig initiatief!

 

Leer Meer

Leer Meer is een plek in ontwikkeling waar deze expertise gedeeld wordt, waar we met elkaar contact hebben, van elkaar leren en ervaringen kunnen uitwisselen.

De nieuwe Leer Meer brochure 2017-2018 staat nu online! Kijk bij ‘Projecten’ voor meer informatie.

Kom werken bij 

Nije Gaast!

Wil jij komen werken in het mooie zuidwesten van Friesland bij stichting Nije Gaast? Heb je belangstelling Klik dan op onderstaande links:

Groepsleerkracht AZC school De Cocon

 

*

Nieuwe naam voor

It Grovestinshôf en De Welle!

Donderdag 20 juli is onder grote belangstelling de nieuwe naam van fusieschool It Grovestinshôf en De Welle te Koudum bekend gemaakt. De nieuwe school heeft de naam De Klimbeam gekregen.

De naam is bedacht door leerkracht Anna Stilma en heeft te maken met de geschiedenis van de plek waar de school staat: vroeger was het een hoogte met veel bomen, een hele klim om er te komen. Natuurlijk biedt de boom ook schaduw en staat de boom ook voor groei. Alle blaadjes zijn verschillend, dus elk kind mag er zijn. Een leuke bijkomstigheid is dat de kleuren van het Nije Gaast logo in het logo van De Klimbeam terug te vinden zijn.