Het laatste nieuws

Basisschool de Klinkert JOGG school!

Gemeente De Fryske Marren vindt bewegen en een gezonde leefstijl belangrijk. Met de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) wordt gewerkt aan een gezonde leefomgeving voor jongeren.

In de week van 5 tot 10 maart 2018 organiseert JOGG de week van de gezonde jeugd. Basisschool de Klinkert in Sloten is een groot ambassadeur van bewegen en gezonde voeding. Op dinsdag 6 maart heeft Erben Wennemars en wethouder Schouwerwou samen met de kinderen van de Klinkert de Daily Mile gelopen.

De kinderen van basisschool De Klinkert lopen geregeld tussen de lessen door een blokje om. Dit is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor de concentratie. De Klinkert doet ook mee aan de campagne “Drink-Water!” waarmee het drinken van water wordt gestimuleerd. Hierdoor is basisschool De Klinkert een goed voorbeeld en een uitstekende ambassadeur van bewegen en gezonde voeding.

Nije Gaast Dag

Maandag 19  februari was voor de medewerkers van Nije Gaast een inspirerende en gezellige dag! Alle kinderen waren vrij.

De jaarlijks Nije Gaast Dag is een dag voor onze personeelsleden, dit keer met inspiratie vanuit ieders eigen talenten en interesses: elkaar ontmoeten, ervaren en doen!

Vooraf kon door iedereen een keuze worden gemaakt uit verschillende workshops: filosofie, sport, muziek, fotografie, schilderen, dans, techniek en onderzoekend leren. Op de Nije Gaast Dag zelf kreeg men de mogelijkheid om twee workshops te volgen.

We startten de dag in Joure in partycentrum Het Haske met spreekster, Hélène Oosterhuis. Zij liet ons denken in mogelijkheden vanuit onze eigen kracht: ‘Wees succesvol voor jezelf, gebruik je talenten, het is het mooiste wat je jezelf en de wereld kunt geven!’ 

Wie Hélène Oosterhuis hoort en ziet, verwondert zich niet alleen over haar boodschap, maar verwondert zich vooral over zichzelf.Deze dynamische maatschappij vraagt ons om ons eigen gedrag onder de loep te nemen. Hoe gaan we om met verandering? Hoe zorg je dat je zelf aan het roer staat en je talenten benut? De balans houdt tussen privé en zakelijk. Hoe manage je je brein zodat je jezelf ontwikkelt tot een authentiek succesvol persoon die een zinvol, betrokken en plezierig leven leeft.

Na deze prima opwarmer gingen we naar de eerste workshopronde, die werd gevolgd door een heerlijke lunch.

Na de lunch gingen alle remmen los met de gezamenlijke workshop ‘Samenwerking door slagkracht‘ van Anneke Boogaard, alias mevrouw Beukenoot. Bij binnenkomst van de zaal lag er voor iedereen een percussie instrument klaar. De essentie was samen spelen, het via muziek verbinding maken met elkaar, dus teambuilding in optima forma! Het was geweldig om met elkaar één groot Afrikaans orkest te vormen met djembé’s, claves en maracas.

Hierna gingen we naar de laatste workshop rondes en konden we onder het genot van een borrel even napraten en de succesvolle dag afsluiten.

 

Wet Werk en Zekerheid

Ongetwijfeld heeft u de afgelopen maanden en dagen veel gehoord over de Wet werk en zekerheid. Deze wet heeft tot doel om werknemers meer baanzekerheid te bieden. Dat doel begrijpen we, maar het gevolg van deze wet is dat het voor besturen moeilijk is vervangers aan te stellen voor zieke leraren. Tijdens de actieweek in maart van dit jaar hebben we dit in Fryslân al aangetoond. Het heeft toen enigszins effect gehad bij de cao-besprekingen, maar lang niet voldoende.

We hebben enkele vragen en antwoorden op een rij gezet. We hopen u hiermee meer inzicht te geven in het hoe en waarom van de problemen en de ontwikkelingen die gaande zijn.

Met een vriendelijke groet,

Rika Tulner
Voorzitter college van bestuur
Nije Gaast

Klik op onderstaande link voor de informatiebrief aangaande de WWZ

Informatiebrief WWZ

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Contact

Stichting Nije Gaast
Dubbelstraat 8-A
8561 BC Balk

Tel. 0514-602843
E-mail: secretariaat@nijegaast.nl