Vanaf dinsdag 9 februari is onze school weer open!

Alle leerlingen zijn weer welkom na de tweede lockdown

en we gaan er samen weer vol goede moed tegenaan!

Welkom

 

Samen op weg met ieders eigen aardigheden! Op CBS De Klinkert in Sloten bouwen wij samen met u en uw kind aan een fijne, veilige omgeving waar uw kind alle kansen krijgt om die unieke persoonlijke ‘aardigheden’ te ontdekken. Wij willen graag dat uw kind na acht jaar met plezier terugdenkt aan het samen spelen, het leren en de omgang met elkaar.

Openheid en respect naar elkaar vinden wij erg belangrijk. Daarom werken en leven onze leerkrachten en leerlingen volgens de principes van ‘De Vreedzame school’. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen als zij zich veilig voelen!
Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om een kijkje op onze mooie school te komen nemen! Maakt u daarvoor een afspraak met onze directeur. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Nieuwe looks voor ons schoolgebouw!

Met man en macht is er vorig schooljaar gewerkt aan het opfrissen van de binnenkant van de school; lokalen zijn geverfd en de oude vloerbedekking is verwijderd. Er ligt nu een strakke linoleumvloer met gekleurde vlakken waardoor alles er weer strak en modern uitziet. De entree van de school heeft echt een update gekregen waar we heel blij mee zijn. 

De volgende stap is de aanpassing naar beter en moderner meubilair. Na een gedegen oriëntatie is inmiddels het nieuwe meubilair uitgezocht en besteld. Voor de zomervakantie hopen we de lokalen en andere ruimtes te hebben ingericht!

Grote Rekendag op de Klinkert

Woensdag 24 maart stond in het teken van “de rekenreis”.
Van groep 1 t/m 8 kregen de kinderen uitdagende situaties voorgelegd, die ze zelf moesten aanpakken. Deze rekendag richt zich op het vergroten van de wiskundige geletterdheid van de kinderen. Dit jaar gingen de kinderen aan de slag met rekenen in de context van reizen. De kinderen gingen op deze nieuwe manier, in het kader van een reis, naar rekenen kijken, er ontstonden nieuwe leermomenten en er werd veel samengewerkt. De kinderen gingen onder andere aan de slag met het lezen en tekenen van kaarten, het wisselen van geld en het oplossen van raadsels.
foto’s: Margreet de Boer

 

De Gorgels van Jochem Myer in de klas!

Sinds de kinderen van groep 3-4 luisteren naar de verhalen van Melle en Bobba zijn ze helemaal verkocht. Ze zitten iedere keer weer te popelen  om het volgende verhaaltje te horen dat juf voorleest.
Juf leest namelijk voor uit “De Gorgels” van Jochem Myjer. Naar aanleiding van het boek hebben de kinderen óók hun eigen Gorgel gemaakt. Deze is heel snel mee naar huis gegaan om daar op de eigen slaapkamer de kinderen te “bewaken”.

foto: Margreet de Boer