Zendingsproject Warchild!

Zendingsproject 2017-2018 Warchild

Over de hele wereld groeien miljoenen kinderen op in oorlog. Kinderen die in oorlog leven, hebben het vaak heel moeilijk. Ze hebben last van de vreselijke dingen die ze gezien, gehoord of gevoeld hebben. Oorlogskinderen hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze bang en in de war zijn. Ze kunnen vaak niet naar school, niet buiten spelen of ze moeten op de vlucht voor het geweld. Veel kinderen wonen zonder familie in een kamp. Soms zijn ze op de vlucht en leven ze zonder ouders.

War Child komt in actie voor deze kinderen. Kinderen die in oorlog leven, kunnen vaak niet naar school. War Child leert ze lezen en rekenen, zodat ze niet teveel achter raken. Leraren leren wat ze op school met sport en spel kunnen doen en waarom dat belangrijk is voor kinderen. War Child zorgt ervoor dat kinderen op een veilige plek zoals een jeugdcentrum kunnen spelen en leren.

War Child organiseert allerlei sport- en spelactiviteiten. Kinderen maken samen muziek, dansen, tekenen, spelen toneel en sporten. Dingen die eigenlijk heel gewoon zijn. Hierdoor voelen de kinderen zich weer goed. Ze vergeten hun angst en verdriet. Ze krijgen weer zelfvertrouwen en leren omgaan met andere kinderen. Ze worden sterker.

Komend jaar gaan wij met z’n allen sparen voor War Child. Het zendingsgeld wat uw kind elke maandag mag meenemen zal hiernaar toe gaan. Daarnaast komen we dit jaar met een paar unieke evenementen ook nog ècht in actie voor dit goede doel.