Young Impact

Young Impact!

Hoe mooi is het om als kind al te weten dat je een positieve impact kunt hebben op de wereld om je heen. Wij willen kinderen dan ook de kans geven om zich te ontwikkelen tot actieve en sociale burgers die de problemen aanpakken die zij belangrijk vinden. Hoe klein of groot dit probleem ook is. Zo weten we in groep 7 en 8 hoe we een positieve impact kunnen hebben op ons eigen lijf door gezond te eten, voldoende water te drinken en veel te bewegen (houd de zaag scherp!).

Ook hebben we een positieve impact gehad in het dorp, door met groep 1 tot en met 8 het dorp te himmelen tijdens de Himmeldei. We hebben meer dan acht zakken afval verzameld (en kwamen daarbij de gekste dingen tegen: van mutsen tot deksels van carbidbussen.) We hopen dat iedereen voortaan het afval in de vuilnisbak zal deponeren.

Maar we hebben ook een positieve impact gehad op de wereld. Voor Unicef mochten we zoveel mogelijk bewegen en daarmee konden we punten verdienen (dit werd geregistreerd door een stappenteller) die vervolgens door Ikea werd omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd. In totaal hebben we in ieder geval 178 zakjes pindapasta met elkaar weten te verzamelen!