Wie zijn wij?

Onze naam 

De Fluessen is genoemd naar het meer dat ligt tussen Oudega, Kolderwolde en Elahuizen Het meer heeft net als de school een rijke geschiedenis en is ooit ontstaan uit een gletsjer. Het meer verbindt de drie dorpen aan elkaar. Van oorsprong was in twee van de drie plaatsen een basisschool gevestigd. Op enig moment is besloten tot een fusie tussen beide scholen. Toen is gekozen voor de naam De Fluessen.  

 

Onze identiteit 

De Fluessen is een Algemene Bijzondere Basis School. Dit houdt in dat het onderwijs uitgaat van de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwingen en maatschappelijke stromingen. De leerling kan dus een levensbeschouwing opbouwen en van daaruit een eigen inbreng hebben. Het respect voor de levens- en maatschappijbeschouwing en voor de ander staat bij ons voorop.    

Onze school telt in augustus 2020 44 leerlingen. We werken in 8 groepen verdeeld over 3 lokalen. Op school zijn 13 medewerkers werkzaam: 7 leerkrachten, een onderwijsassistent, een intern begeleider, een conciërge, een schoonmaakmedewerkster, een administratief ondersteuner en een directeur. 

Groepsindeling

Groep 1 en 2: juf Ypie en juf Greetje
Groep 3,4,5: juf Riekje en juf Nynke
Groep 6,7,8: juf Teatske en juf Wilma