VAN PLASTIC DOP TOT KNIKKERTEGEL!

Als team vroegen we ons af hoe we ons als school zouden kunnen inzetten voor een duurzamere omgeving? En hoe we met zijn allen samen kunnen bijdragen aan een schone(re) leefomgeving?

Het antwoord hierop is ‘Plastic Circle’. Plastic Circle heeft een programma ontwikkeld dat op een positieve manier ingaat op zwerfvuil, afval scheiden en hergebruik. Dinsdagmiddag 9 januari komen zij bij ons op school om in alle groepen (dus ook bij de kleuters!) gastlessen te verzorgen.

Het doel van de gastlessen is dat de leerlingen, in ongeveer drie kwartier, bewust gemaakt worden van zwerfafval (ook wel ‘plastic soep’) en dat afval een waarde-volle grondstof is. Je kan er immers nog hele mooie en nuttige dingen van maken.

Zoals bijvoorbeeld een knikkertegel! Aansluitend op deze gastles(sen) houden we op de Fluessen een heuse ‘flesdoppen-actie’! De komende 4-6 weken vragen we om allerlei plastic doppen te sparen; van flesdop tot wasmiddeldop en zelfs een pindakaasdeksel is mogelijk! Al deze verschillende plastic doppen worden verzameld in een speciaal daarvoor bestemde koker op school. Het inzamelen wordt beloond met een knikkertegel gemaakt van gerecycled materiaal! Hoe leuk is dat om straks, in het voorjaar, weer te gaan knikkeren in zo’n vrolijke zelf ‘gespaarde’ knikkertegel!?

Dus heeft u thuis plastic doppen, geef ze aan uw kind en/of neem ze mee naar school!