image

Welkom op de Fluessen

Welkom op ABBS de Fluessen!

Op ABBS De Fluessen in Oudega staat uw kind centraal! Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten doen er alles aan om uw kind een fijne schooltijd te geven. Een tijd, waarin het kan spelen en leren en alle ruimte krijgt om zich breed te ontwikkelen. Dat geldt voor de cognitieve ontwikkeling, maar ook voor de sociale vaardigheden en de kunstzinnige vorming. Wij richten ons op hoofd, hart en handen! Wilt u meer weten over onze visie en aanpak? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. U kunt ook een afspraak maken met onze directeur, Bas Pieterse. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Dammen in de klas!

De heer Bruinsma uit Elahuizen wilde het dammen graag weer wat nieuw leven in blazen. Dat vinden wij op de Fluessen natuurlijk helemaal leuk! Zo gezegd, zo gedaan. De heer Bruinsma komt 2 keer op school in groep 6, 7 en 8 op vrijdag middag. Het grote bord wordt tevoorschijn getoverd. Eerst de regeltjes maar even… De meeste leerlingen weten er al wat van, voor een paar is het nieuw. Hierna worden er zwarte en witte stukken weggehaald, de overige stenen worden op een bepaalde manier geplaatst. Hoe kan ik nu winnen? Jahaa, het is best lastig om een paar stappen vooruit te denken! De leerlingen oefenen in paren, ‘meester’ Bruinsma loopt langs voor tips en trucs. Super leuk! Misschien kunnen we hier in de toekomst vaker mee aan de slag….

Feestelijke dag!

Vrijdag 23 november was een feestelijke dag voor juf Greetje! Zij was namelijk onlangs 25 jaar in dienst van Nije Gaast. De leerlingen en collega’s hebben haar verrast door juf Greetje samen met haar man van thuis op te halen met de Gaasterland Expres! Hierna hebben we een prachtige ochtend gehad.