image

Welkom op ABBS de Fluessen!

Op ABBS De Fluessen in Oudega staat uw kind centraal! Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten doen er alles aan om uw kind een fijne schooltijd te geven. Een tijd, waarin het kan spelen en leren en alle ruimte krijgt om zich breed te ontwikkelen. Dat geldt voor de cognitieve ontwikkeling, maar ook voor de sociale vaardigheden en de kunstzinnige vorming. Wij richten ons op hoofd, hart en handen! Wilt u meer weten over onze visie en aanpak? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. U kunt ook een afspraak maken met onze directeur, Jurgen Bruggeman. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Bekijk onze schoolpresentatie in de bovenstaande PDF.

Let op: Op alle Apple devices alleen te bekijken via Chrome!

>Klik op de button in de PDF

Schoolfeest!

Afgelopen donderdag middag/avond hebben we een fantastisch schoolfeest met elkaar mogen beleven! Maar liefst 2 springkussens voor de kinderen en een heuse foodtruck ‘Pizza met Pazzi’ uit Workum. Iedereen hartelijk dank voor de inzet en om het tot een geslaagde avond te maken!

IEP-eindtoets

Op dinsdag 20 en woensdag 21 april heeft groep 8 de IEP-eind toets gemaakt. Op dinsdag 18 mei, uiterlijk woensdag 19 mei volgt de uitslag.

Herdenking Jelle en Jeltje de Vries

“Op 16 april hebben wij Jelle en Jeltje de Vries herdacht. Ze hebben in de tweede wereldoorlog een joods gezin (familie Barend) geholpen. Ze mochten bij hen onderduiken. We gingen half 9 naar de kerk in Oudega en toen hebben Julian en Rutger de krans gelegd toen moesten we 1 minuut stil zijn en Meester Jurgen vertelde onder het stil zijn een gedicht. We hebben ook steentjes bij het graf gelegd. Om 11 gingen we op teams Bert Barend en Frits Barend bellen toen hebben ze het verhaal verteld over de oorlog. Bert en Frits zijn de zonen van de familie Barend. Bert heeft ondergedoken gezeten bij Jelle en Jeltje. Frits is na de oorlog geboren. We mochten ook nog vragen stellen.”

Geschreven door Wietske van Dijk (groep 7)

Afscheid groep 8!

Afgelopen maandagavond hebben we met een lach en een traan afscheid genomen van onze super leuke groep 8! Het was -zoals u kunt zien- een ‘spetterend’ afscheid! We wensen jullie heel veel succes op het Voortgezet Onderwijs en vergeet niet blij ‘stralen’!

Wij geven vrijheid door…

Onderstaand gedicht is gemaakt door schoolleider Jurgen Bruggeman en voorgedragen op vrijdag 16 april bij de herdenking van het grafmonument van Jelle en Jeltje de Vries.

Wij geven vrijheid door….

Wij kunnen iedere dag opstaan zonder gelijk bang te zijn,

We kunnen ergens naar toe gaan zonder angst voor pijn.

Wij zijn vrij om van alles te beleven,

Wij zijn zelfs vrij om onze eigen mening aan anderen te geven.

Zonder angst op de fiets naar school te durven gaan,

 

Dat is een reden om voor stil te staan.

We denken er niet vaak bij na wat het betekent om echt vrij te zijn,

In vrijheid, vredig leven zonder angst voor pijn.

Wij kennen geen angst om gewond te raken,

Het verdriet die oorlogen steeds veroorzaken.

Wij moeten beseffen hoe het is om zo met elkaar in vrede te kunnen leven,

Dát is de reden om vrijheid door te geven