image

Welkom op de Fluessen

Welkom op ABBS de Fluessen!

Op ABBS De Fluessen in Oudega staat uw kind centraal! Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten doen er alles aan om uw kind een fijne schooltijd te geven. Een tijd, waarin het kan spelen en leren en alle ruimte krijgt om zich breed te ontwikkelen. Dat geldt voor de cognitieve ontwikkeling, maar ook voor de sociale vaardigheden en de kunstzinnige vorming. Wij richten ons op hoofd, hart en handen! Wilt u meer weten over onze visie en aanpak? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. U kunt ook een afspraak maken met onze directeur, Lineke Verkooijen. Zij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Dit schooljaar hebben we een nieuwe juf en nieuwe meester in groep 3, 4, 5! Dit zijn:

Juf Rienke naar Kenia!

Aankomende zomer gaat juf Rienke naar Kenia!

Geluksgeld

Het afgelopen schooljaar is er elke maandagmorgen flink gespaard door de kinderen en ouders van “De Fluessen”. Daardoor konden we aan het eind van schooljaar 2018-2019 een bedrag van 192,03 euro overmaken aan Make-A-Wish Nederland. Als dank daarvoor hebben wij van hen een officiële oorkonde gekregen. Deze kunt u op school bekijken.

Afbeeldingsresultaat voor make a wish

Voor het komend schooljaar zoeken we weer een nieuw doel voor ons geluksgeld. We laten u zo spoedig mogelijk weten wat ons nieuwe doel gaat worden.

De 7 gewoonten

Op onze school werken we met de 7 gewoonten van Stephen Covey. In De zeven eigenschappen schrijft hij hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen veranderen aan de hand van zeven gewoonten. Zijn zoon Sean Covey vertaalde dit boek voor kinderen. Hiermee leren ze de gewoonten op school en thuis toe te passen.

Covey verdeelt de gewoonten in drie groepen:
– Gewoonte 1, 2 en 3 gaan over jezelf
– Gewoonte 4, 5 en 6 gaan over jou in relatie tot de ander
– Gewoonte 7 gaat over goed op jezelf passen

Elke maand stellen we een gewoonte centraal en leren we deze toe te passen.

Afbeeldingsresultaat voor 7 gewoonten

In september is dat: Gewoonte 1: Wees pro-actief, je maakt je eigen keuzes Proactief zijn is meer dan initiatieven nemen. Het wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Ons gedrag is afhankelijk van onze beslissingen, niet van onze omstandigheden. We kunnen iets teweegbrengen en zijn daar ook verantwoordelijk voor. In de jaarkalender staan per maand met welke gewoonte we in die maand vooral bezig zullen zijn.

Onze school in een tv-serie!
Wellicht hebben enkele kinderen van groep 7 en 8 het al verteld maar voor wie het nog niet had gehoord of gezien…. de bovenbouwklas is, in de meivakantie, het ‘decor’ geweest voor een heuse film! 🎥🍿 Dit betreft “De eindmusical” van Z@pp.
Groep 8 van de Einstein school gaat op musicalkamp. Ze moeten een liedje instuderen van de meester. Daniel is ziek dus Gijs biedt aan om de songtekst bij hem langs te brengen… maar is het wel de tekst die meester Dennis heeft uitgedeeld?
Er staan nu 2 afleveringen online. Ook (delen) van Elahuizen en de zeilschool komen in beeld; https://youtu.be/y198uxix8x8

Waterpret!

Als we de voorspellingen mogen geloven gaan we morgen de 34 graden aan tikken! Tijd voor wat waterpret!
Morgenmiddag mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 het laatste half uur van de middag lekker mee doen aan allerlei verkoelende waterspelletjes!

Graag meenemen; zwemkleding of kleding dat nat mag worden, handdoek, waterspeelgoed (denk aan: waterballonnen, sponzen, kleine emmertjes, waterpistolen etc.) en evt. zonnebrand. De zwemkleding mag hier op school aan gedaan worden of ’s ochtends thuis alvast onder de eigen kleren aan. Om 14:00 uur kunt u uw kind gewoon weer bij school ophalen. De kinderen van groep 1/2 zijn vandaag net terug gekomen van een geslaagd schoolreisje en die komen lekker bij in hun eigen klas