image

Welkom op de Fluessen

Welkom op ABBS de Fluessen!

Op ABBS De Fluessen in Oudega staat uw kind centraal! Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten doen er alles aan om uw kind een fijne schooltijd te geven. Een tijd, waarin het kan spelen en leren en alle ruimte krijgt om zich breed te ontwikkelen. Dat geldt voor de cognitieve ontwikkeling, maar ook voor de sociale vaardigheden en de kunstzinnige vorming. Wij richten ons op hoofd, hart en handen! Wilt u meer weten over onze visie en aanpak? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. U kunt ook een afspraak maken met onze directeur, Jurgen Bruggeman. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Schoolkinderen maken podcast
Basisschool De Fluessen uit Oudega DFM herdacht 75 jaar vrijheid met een podcast gemaakt door de leerlingen.

De podcast is als een YouTube filmpje te zien en inmiddels al meer dan 1300 keer bekeken.

https://youtu.be/_Lm2lD0fm9A

De 7 gewoonten

Op onze school werken we met de 7 gewoonten van Stephen Covey. In De zeven eigenschappen schrijft hij hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen veranderen aan de hand van zeven gewoonten. We leren de kinderen de gewoonten op school en thuis toe te passen.

Covey verdeelt de gewoonten in drie groepen:
– Gewoonte 1, 2 en 3 gaan over jezelf
– Gewoonte 4, 5 en 6 gaan over jou in relatie tot de ander
– Gewoonte 7 gaat over goed op jezelf passen

Elke maand stellen we een gewoonte centraal en leren we deze toe te passen.

Onze school in een tv-serie!
Wellicht hebben enkele kinderen van groep 7 en 8 het al verteld maar voor wie het nog niet had gehoord of gezien…. de bovenbouwklas is, in de meivakantie, het ‘decor’ geweest voor een heuse film! 🎥🍿 Dit betreft “De eindmusical” van Z@pp.
Groep 8 van de Einstein school gaat op musicalkamp. Ze moeten een liedje instuderen van de meester. Daniel is ziek dus Gijs biedt aan om de songtekst bij hem langs te brengen… maar is het wel de tekst die meester Dennis heeft uitgedeeld?
Er staan nu 2 afleveringen online. Ook (delen) van Elahuizen en de zeilschool komen in beeld; https://youtu.be/y198uxix8x8