Samen lezen….samen eten

Groep Oranje heeft 4 maanden samen gelezen met de leerlingen van groep 7 van De Bolster. Ter afsluiting  hebben ze vrijdag 23 februari samen gegeten. De ouders en leerlingen van beide groepen maakten heerlijke hapjes. Alle kinderen hebben gesmuld van de Nederlandse pannenkoeken, de Syrische en Afghaanse deegkoekjes, cake en pizza. Een prachtige afsluiting. De leerlingen van groep Oranje hebben hun maatjes bedankt met een schriftelijke boodschap en zelfgemaakte boekenlegger.

 

Samen lezen is leuk. Wij leren goed, snel en begrijpend lezen.

Groep 7 bedankt!!

 

 

Wir War

We knutselden een eigen wirwar-wereld met hout, stof, lint en draad. Er ontstonden mooie kunstwerken voor kleine bewoners.

Het lichaam

Groep 7 -8 heeft  woorden geleert van het lichaam.

We hebben geleerd:

de wenkbrauw,  de hand, de voet,   de rug  , de neus, de hals, het haar,

de schouder, de knie, de mond, de navel, de benen. (Zahra en Sara)

 

 

De juf tekende het lichaam van Tesfalidet op de rol behang.

De naam van de lichaamsdelen stonden op de kaart.

Wij legden het kaartje op de goede plaats. (Muhammed en Aymen)

 

 

 

 

 

 

Excursie Jopie Huisman museum

Groep 7 en 8 zijn op 24 november naar het Jopie Huisman museum in Workum geweest. De groep kreeg op de zolder van het museum van juf Vera uitleg over het leven en de schilderijen van Jopie. Daarna mochten we een speurtocht door het museum doen, waarbij we opdrachten moest uitvoeren langs meerdere schilderijen. Tot slot maakten we allemaal een schilderij van een ketel in de stijl van Jopie Huisman. Goed kijken is hierbij nodig. Het was een zeer geslaagde ochtend!