Rots en water

Vanaf vrijdag 25 mei krijgt groep Oranje van meester Thewis en meester Doede een training in respectvol met elkaar omgaan. Het heet Rots en Water. We leren hoe we aardig voor elkaar kunnen zijn en hoe we een ruzie oplossen.

 

 

 

Bolster got Talent

Op vrijdag 13 april 2018  hebben  wij  een dans gedaan en een lied met groep 8 met de Bolster got Talent gezongen.
De dans was  echt mooi.  Alle meisjes  van groep  oranje  en groep groen hebben gedanst.  Het lied ging over vrede (Salam) *** Maher en Sara (een heel mooi verhaal).

 

Op vrijdag  13 april 2018 hebben  we  een dans op  Arabic  muziek  gedaan. Door  alleen de meisjes  van  groep  oranje  en groep  groen . We  waren met  13 meisjes . De  kleren  waren  gelijk: zwart  en wit . De jury  heeft  gezegd: de  dans  klinkt  goed  en ziet er  mooi  uit *** Zahra  Ashuri

 

 

 

 

Samen lezen….samen eten

Groep Oranje heeft 4 maanden samen gelezen met de leerlingen van groep 7 van De Bolster. Ter afsluiting  hebben ze vrijdag 23 februari samen gegeten. De ouders en leerlingen van beide groepen maakten heerlijke hapjes. Alle kinderen hebben gesmuld van de Nederlandse pannenkoeken, de Syrische en Afghaanse deegkoekjes, cake en pizza. Een prachtige afsluiting. De leerlingen van groep Oranje hebben hun maatjes bedankt met een schriftelijke boodschap en zelfgemaakte boekenlegger.

 

Samen lezen is leuk. Wij leren goed, snel en begrijpend lezen.

Groep 7 bedankt!!

 

 

Wir War

We knutselden een eigen wirwar-wereld met hout, stof, lint en draad. Er ontstonden mooie kunstwerken voor kleine bewoners.

Het lichaam

Groep 7 -8 heeft  woorden geleert van het lichaam.

We hebben geleerd:

de wenkbrauw,  de hand, de voet,   de rug  , de neus, de hals, het haar,

de schouder, de knie, de mond, de navel, de benen. (Zahra en Sara)

 

 

De juf tekende het lichaam van Tesfalidet op de rol behang.

De naam van de lichaamsdelen stonden op de kaart.

Wij legden het kaartje op de goede plaats. (Muhammed en Aymen)

 

 

 

 

 

 

Excursie Jopie Huisman museum

Groep 7 en 8 zijn op 24 november naar het Jopie Huisman museum in Workum geweest. De groep kreeg op de zolder van het museum van juf Vera uitleg over het leven en de schilderijen van Jopie. Daarna mochten we een speurtocht door het museum doen, waarbij we opdrachten moest uitvoeren langs meerdere schilderijen. Tot slot maakten we allemaal een schilderij van een ketel in de stijl van Jopie Huisman. Goed kijken is hierbij nodig. Het was een zeer geslaagde ochtend!