Donderdag 22 en woensdag 28 maart

Basisschool ’t Swannenêst in Molkwerum heeft ieder jaar een projectweek. Door het boekje ‘Kunnen we bij jou?’ en goede contacten tussen collega’s van de scholen ontstond het idee om schoolbezoeken te organiseren. Zo zouden de kinderen kunnen leren over elkaars leven.

Daarom stapten de Cocon kinderen van groep Groen en Oranje op donderdagochtend in de bus, geregeld door ’t Swannenêst. Zij reisden af naar Molkwerum.

Alle kinderen moesten eerst even aftasten. Maar door middel van leuke spelletjes in de school en een speurtocht door het dorp brak het ijs al snel. Onze kinderen kwamen zelfs in verschillende huizen van de families en voerden opdrachten uit aan de keukentafel! Tijdens het vrije spel na de speurtocht ontstond een mooie mengeling waarbij taal, afkomst, leeftijd en huidskleur totaal geen rol speelden. De kinderen raakten verbonden.

Gelukkig was deze verbondenheid niet eenmalig. Want een kleine week later stonden de kinderen van groep Groen en groep Oranje de kinderen van Molkwerum al op te wachten in de gang. De kinderen, ouders en teamleden kregen een warm welkom bij ons op school. Na een gezamenlijk eetmoment werd er opnieuw buiten gespeeld. ‘Weer tikkie spelen met de meisjes!’, zei een leerling van groep Groen spontaan. En bij de jongens natuurlijk een fanatieke, sportieve voetbalwedstrijd.

Daarna de Vlindertocht. In dezelfde groepjes als een week daarvoor gingen de kinderen ook deze keer weer op pad. Nu bij alle groepen van de Cocon langs, maar ook op het AZC centrum. Door middel van diverse doe-opdrachten en een kijkje in een voorbeeld unit leerden de kinderen weer meer over elkaar.

Het was een waardevol project. Iedereen was enthousiast en kan naar tevredenheid terugkijken op de activiteiten. Voor de kinderen een prachtig leermoment en mooie ervaring om mee te nemen in de toekomst! ‘De kinderen van die andere school zijn heel goed, dit kan wel vaker’, zo vatte een leerling van de Cocon mooi samen. Als aandenken hangt nu een slinger op de Cocon die onze verbondenheid symboliseert. Bedankt Molkwerum! En goed gedaan kinderen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 26 maart

Het is lente dus de komende tijd kunnen we weer heerlijk buiten spelen! Helaas was onze voorraad buitenspeelmateriaal nogal geslonken. Daarom vandaag de primeur: het introduceren van nieuwe materialen!

Het team heeft hiervoor nu een goed idee: elke groep heeft een eigen bak gekregen met daarin dezelfde spullen. De kinderen en groepsleerkrachten dragen samen de zorg voor de inhoud van deze bakken. Zo kunnen onze leerlingen weer volop spelen én leren zij verantwoordelijk te zijn voor hun eigen speelmateriaal.

De kinderen waren meteen volop in beweging. De ballen en frisbees vlogen de juffen en meesters om de oren!