image

Welkom op SVN De Cocon

De Cocon is een basisschool voor asielzoekerskinderen en staat op het terrein van CBS de Bolster te Balk. De jongste kleuters (groep Geel) en oudste kleuters (groep Paars) zijn gehuisvest in een trainingslokaal op het azc-terrein. De school is opgericht in 2016 om les te geven aan kinderen die niet van Nederlandse afkomst zijn. De kinderen op De Cocon wonen bijna allemaal op het asielzoekerscentrum te Balk.

Om adequaat in te kunnen spelen op de vele leerlingenmutaties tijdens een schooljaar, kiezen we voor onderwijs op maat. We willen aansluiten bij wat het kind kan en het leerstof- en zorgaanbod zoveel mogelijk afstemmen op de individuele leerling.
Het taalonderwijs speelt op SVN De Cocon een belangrijke rol. Taalontwikkeling en het beheersen van de Nederlandse taal stelt onze leerlingen in staat om deel te nemen en te integreren in onze samenleving. Het merendeel van de aangeboden vakken staan dus ook in het teken van het uitbreiden van de woordenschat.

Wilt u meer komen te weten over onze school, kijk dan gerust eens rond op deze site.

Laatste nieuws

De Cocon groeit en groeit! Reden om alweer de zesde groep te laten starten. Sinds begin december 2017 is groep PAARS van start gegaan. Dit is een groep met oudste kleuters. Juf Ingrid Boxum (ma/di/woe) en juf Albertha Brands (do/vrij) werken samen in deze gezellige groep.

 

 

Op donderdag 23 november zijn de midden- en bovenbouwgroepen met de bus naar Hoogeveen afgereisd. Hier mochten we  het slot-concert van het muziekproject BROER bijwonen. Wekenlang hebben we hier naartoe gewerkt: wat een belevenis om dit mee te maken!

Liedje ‘De hartenklop’