Onze school heeft een Leerlingenraad. De Leerlingenraad is onderdeel van ons onderwijs in Actief Burgerschap. De Leerlingenraad bestaat uit zes leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Zij overleggen regelmatig met de directeur en denken mee over zaken die de leerlingen van De Bolster belangrijk vinden. De Leerlingenraad heeft een eigen ideeënbus, waar andere leerlingen hun ideeën in kunnen doen.
De leerlingen in de Leerlingenraad zijn gekozen door hun klasgenoten.

9-9-2022

Verkiezing leerlingenraadNadenken en meebeslissen over activiteiten en veranderingen die er op school kunnen plaatsvinden. De leerlingenraad vertegenwoordigd hierbij de mening en ideeën van de leerlingen op school. Wat hadden alle kandidaten vandaag mooie presentaties! Er is gestemd!De leerlingenraad 2022-2023, bestaat uit:Leerjaar 6, Jitse en AaronLeerjaar 7, Sybrich en Emma H.Leerjaar 8, Marije en Benthe

Bericht van de Leerlingenraad aangaande Sponsormeisje

Hallo leerkrachten, ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,

De school heeft een sponsormeisje ze heet: Emilly B Tainara de Oliveira Moises. Ze is geboren op 2 Augustus 2013 en is nu 9 jaar oud.Haar moeder heet Casiele Costa de Oliveira en haar vader heet Louis G Gomes de Moises.Ze woont in een klein huisje in Lábrea dat ligt in Brazilië.Haar vader zorgt niet voor haar daarom woont ze met haar moeder, twee zusjes, opa en oma, twee tantes, een oom, twee neefjes en één nichtje. Ze komt elke dag in het Semi-internaat.

Waarom sponsoren we haar?We sponsoren haar omdat haar familie niet genoeg geld heeft om haar naar school te kunnen laten gaan en eten te kunnen kopen. Met school sparen we geld voor haar en geven dit aan haar familie.We hebben voor dit gehele schooljaar een schema gemaakt, zodat ons sponsormeisje elke maand post krijgt van een van de groepen. Komende week brengen wij een bezoek aan alle groepen om over Emily te vertellen en hier aandacht voor te vragen.

Hoe willen we geld inzamelen voor haar?

  • We willen u vragen om uw kind elke maandag een bijdrage mee te geven om in school in een spaarpotje te doen.
  • Ook is het statiegeldbonnetje van de lege flessen welkom.
  • We hebben een verzamelpunt voor lege inktcartridges, lege batterijen en kabels.
  • Een bedrag overmaken via deze betaallink is ook mogelijk.

Wij als leerlingenraad zorgen ervoor dat het gespaarde geld bij Emilly komt middels St. Care for Brazil.

Wij vinden het fijn dat Emily door ons gespaarde geld toch naar school kan gaan en goed verzorgd wordt. Bedankt voor alle steun!

Groetjes,Leerlingenraad