Groep 8

Leerkracht:
Juf Aukje Griet Weerman (a.weerman@nijegaast.nl)

Leerlingen:
In deze groep zitten 25 leerlingen.

Kamp

Nog een paar weken en dan is het zover … KAMP! Wat we gaan doen en wat de kinderen mee moeten nemen, staat allemaal in het kampboekje.

Kampboekje 2019

 

Herdenking

Donderdagochtend is groep 8 aanwezig geweest bij de herdenking bij het oude gemeentehuis. In stilte en met een roos in de hand zijn wij naar het monument gelopen. Hier heeft wethouder Luciënne Boelsma een toespraak gehouden passend bij het thema van 4 en 5 mei – In vrijheid kiezen. Namens de 3 basisscholen is er een bloemstuk neergelegd. Jildou heeft een zelf geschreven gedicht voorgedragen. Tot slot heeft iedereen zijn/haar roos neergelegd. Wat een mooi en bijzonder half uurtje was dit, heel indrukwekkend. Fijn dat wij dit op deze manier kunnen en mogen doen.

Gedicht herdenking

 

Voetbaltoernooi jongens

Vanmiddag hebben de jongens van groep 7 en 8 meegedaan met het voetbaltoernooi op het voetbalcomplex van vvBalk. Wat een inzet, sportiviteit, rivaliteit en enthousiasme. De jongens van groep 8 zijn 1e geworden. De jongens van groep 7 4e. Grote klasse mannen!

 

Excursie Kazematten en zwembad

Wij zijn in groep 8 volop bezig met de Tweede Wereldoorlog. We lezen er over, we schrijven gedichten er over, we praten erover, we tekenen erover en we luisteren naar de verhalen. Vandaag, 9 april, zijn we op excursie naar het Kazematten museum geweest. Wat bijzonder om in de Kazematten rond te lopen, wetende wat zich hier heeft afgespeeld. Daarna hebben we met z’n allen de vrijheid gevierd, in het zwembad. Het was een mooie en geslaagde dag!

 

Voetbaltoernooi meisjes

Vanmiddag was het voetbaltoernooi van de meisjes bij sportveld VVBalk. Wat hebben ze het goed gedaan! Samen hebben ze tweede plaats weten te behalen!! Dank Sybren voor het coachen! Dank publiek voor het aanmoedigen. Het was een mooie, sportieve middag.

 

Bolster Got Talent – 29 mrt 2019

Wat was het vanmiddag weer een fantastisch gebeuren!! Kinderen die zingen, dansen, acteren, muziek maken, poppenkast spelen en sporten en dat voor heel veel publiek!

Bolster Got Talent werd georganiseerd (van begin tot eind) door 5 enthousiaste leerlingen uit groep 8. Zij hebben weer andere leerlingen om hulp gevraagd en zo heeft groep 8 samen een mooie teamprestatie neergezet.

Wij hebben met z’n allen genoten van een hele mooie middag, bedankt!!

 

Sportiefste School FINALE – 22 maart 2019 

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegedaan aan de finale-ronde van de Sportiefste School Verkiezing van de Fryske Marren. Wat een feest!

 

Handige documenten voor groep 8:

Schema breuk, kommagetal, procent
Schema metriekstelsel

Handige links voor groep 8:
Rekenen
https://www.rekenen.nl/
http://www.breukenoefenen.nl/
http://www.goedrekenonderwijs.nl/rekenhulp/

Taal
Woordpakketten oefenen:  http://www.bloon.nl
Engels oefenen: https://wrts.nl/signin
Taal oefenen: https://www.taal-oefenen.nl/taal-groep-8
Woordentrainer: https://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer/
Woordenschat: https://leestrainer.nl/Woordenschat/vanatotz.html

Wereldoriëntatie
Topografie: https://www.topomania.net/topo/wereld

EHBO
EHBO Huiswerkopdracht week 2
EHBO Huiswerkopdracht week 3
EHBO Huiswerkopdracht week 4
EHBO Huiswerkopdracht week 5
EHBO Huiswerkopdracht week 6
EHBO Huiswerkopdracht week 7
EHBO Huiswerkopdracht week 8
Examen-onderdelen EHBO
Website EHBOheld
Video stabiele zijligging