Groep 7

Leerkracht:
Meester Bert van der Lijn (b.van.der.lijn@nijegaast.nl)

Leerlingen:
In deze groep zitten 25 leerlingen.

 

Natuurschool Lauwersoog (26 juni 2019) (week 26)

Woensdag 26 juni gaan we met groep 7 de hele dag naar Lauwersoog. Activiteiten op die dag: wadloopexcursie + hybiën + havenexcursie. Start- en eindtijd bij Lauwersoog: 09.45 uur – ca. 15.00 uur. We vertrekken rond 08.30 uur van school en zijn rond 16.30 uur weer terug in Balk.

 

Voetbaltoernooi jongens 10 april 2019 (week 15)

Vanmiddag hebben de jongens van groep 7 en 8 meegedaan met het voetbaltoernooi op het voetbalcomplex van vvBalk. Wat een inzet, sportiviteit, rivaliteit en enthousiasme. De jongens van groep 8 zijn 1e geworden. De jongens van groep 7 4e. Grote klasse mannen! Freddy en Angelo: Bedankt voor het coachen. Age: Bedankt voor de trainingen.

 

Voorbereiding Praktisch Verkeersexamen 5 april 2019 (week 14)

Vandaag weer een leuke dag. Het grootste gedeelte van de ochtend bestond uit de voorbereidingsles voor het Praktisch Verkeersexamen. De heren Robert en Pieter van de Fietsersbond begonnen de ochtend in de groep met een PowerPointPresentatie. Vervolgens werd de groep verdeeld in twee teams. De fietsen zijn gekeurd en de kinderen hebben de examenroute gefietst. Op het plein hebben we nog een aantal vaardigheidsspelletjes gedaan met de fiets. Akkelies en Bertina waren prima assistentes.

 

Voorbereiding Praktisch Verkeersexamen 5 april 2019 (week 14)

Op vrijdagochtend 5 april gaan de kinderen van groep 7 zich voorbereiden op het praktisch verkeersexamen. Dus op de fiets naar school!

 

Theoretisch Verkeersexamen 4 april 2019 (week 14)

Vandaag zijn alle kinderen van groep 7 GESLAAGD voor hun Theoretisch Verkeersexamen … FANTASTISCH!!! Morgen gaan we oefenen voor het Praktisch Verkeersexamen. Dit examen vindt plaats op dinsdag 21 mei.

 

Theoretisch Verkeersexamen 4 april 2019 (week 14)

Op donderdag 4 april vindt het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats. Politie-agent A. Drent zal dit examen afnemen. Op school zijn we veel aan het oefenen. Thuis kan ook geoefend worden. Op de site https://examen.vvn.nl/oefenen kunnen de kinderen allerlei vragen oefenen. Vanaf 3 maart zendt Nickelodeon elke zondagavond om 18.00 uur De Grote Verkeerstest uit. Kinderen kunnen ook meespelen via de Nickelodeon Play app. Hartstikke leuk om te kijken in aanloop naar het Verkeersexamen.

 

Voetbaltoernooi meisjes 3 april 2019 (week 14)

Vanmiddag hebben de meisjes van groep 7 en 8 meegedaan met het voetbaltoernooi op het voetbalcomplex van vvBalk. Van tevoren heeft Joke de dames van groep 7 tijdens de trainingen de fijne kneepjes van het voetballen bijgebracht. En dat was te merken hoor: wat een inzet, enthousiasme, talent en doorzettingsvermogen. Ook hebben een aantal dames nog extra trainingen mogen volgen georganiseerd door vvBalk. Het massaal toegestroomde publiek (veel jongens en meisjes uit groep 7/8, ouders, pakes en beppes) kon de verrichtingen van de dames volgen. De meisjes van groep 7 hebben hun poulewedstrijden prima gespeeld, maar konden niet door naar de finaleronde. De meisjes van groep 8 gingen wel door naar de finaleronde en moesten het daarin opnemen tegen de twee andere Balkster scholen. Zij werden uiteindelijk 2e! Volgende week mogen de jongens van groep 7 en 8 hun kunsten vertonen.

 

Cash quiz – Week van het geld (week 13)

Deze week is het ‘De week van het geld’! Gisteren hebben we ontdekt wat voor soort ‘geldheld’ we zijn: Rekenmeester (3 kinderen), Spaartopper (16 kinderen), Big Spender (0 kinderen) of een Geldwarhoofd (2 kinderen). We hebben de ‘Week van het geld-krant’ gelezen. Vandaag (28 maart) kwam dhr. Sander Feenstra van de Rabobank op bezoek om een gastles te verzorgen. Hij heeft, samen met de kinderen, de cash quiz gespeeld. De groep was verdeeld in 6 teams. Per team kon er ‘geld’ verdiend worden a.d.v. geldvragen. Er werd goed overlegd en gediscussieerd om tot een gezamenlijk antwoord te komen. Alle kinderen zijn beloond met een spaarpot en een sleutelhanger. 

 

Sportiefste School FINALE 22 maart 2019 (week 12)

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegedaan aan de finale-ronde van de Sportiefste School Verkiezing van de Fryske Marren. Wat een feest! 

 

Himmelmiddei 20 maart 2019 (week 12)

Vanmiddag zijn alle kinderen van CBS De Bolster de buurt in geweest om zwerfafval op te ruimen. De kinderen van groep 7 hebben in 8 teams de omgeving van De Raadhuisstraat, het Haskeplein en het Treemterplein opgeruimd. Wat een enthousiasme.

 

Handige links voor groep 7:
Rekenen
https://www.rekenen.nl/
http://www.breukenoefenen.nl/
http://www.goedrekenonderwijs.nl/rekenhulp/

 

Taal
Spelling oefenen: https://www.spelling.bloon-methode.nl/
Engels oefenen: https://wrts.nl/signin
Taal oefenen: https://www.taal-oefenen.nl/taal-groep-7
Woordentrainer: https://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer/
Woordenschat: https://leestrainer.nl/Woordenschat/vanatotz.html

 

Wereldoriëntatie
Topografie: https://www.topomania.net/topo/europa
Verkeer: https://examen.vvn.nl/oefenen