Groep 5 (juf Sjoukje en juf Kim)

 

Weekactiviteitenplan groep 5 2017-2018

Muiswerk

http://online.muiswerken.nl/debolster

 

Foto’s schooltuin groep 5

 

Zaailes

Wij kregen zaailes van twee mevrouwen. En die heten janet en Lisa. En die weten alles van de tuin. In Joure hebben ze een zadenbibliotheek. toen mochten  we een zaadje uit elkaar halen. De zaadjes waren pompoen, tuinboon, zonnebloem en rucola. En toen gingen we naar buiten om te zaaien. Wat heb je nodig om een plant te verzorgen, water, zon, aarde, liefde, en aandacht.

Tieme en Joarryt, groep 5

 

Logboek moestuin

4 april 2018

Wij hebben een project . Dat gaat over moestuintjes. Wij leren meer om met het moestuintje te werken. Wij vinden het leuk om dit te doen want dit doen we niet zo vaak. Maaike en Nynke hebben  de foto’s gemaakt. Wij hebben een moestuintje bij school. Daar hebben we het netjes gemaakt en we hebben geschoffeld en struikjes weggehaald die er voor zaten . Pascal en Daniëlle hebben ons geholpen. En we moesten boven bloemetjes kleuren en je mocht uitzoeken wat je er op wou schrijven( voorbeeld zonnebloem). Dat deden we met Tessa haar moeder en de moeder van Femke. Eerst was groep a in de tuin. En groep b was eerst boven.

Senne en Thirza

 

De schooltuin 11 april

Er zitten allemaal groenten in de tuin, bijvoorbeeld aardappelen en radijs, aardbeien en kropsla en wortels. En we hebben er zelf ook zaadjes in gedaan. En we hebben ook nog mest in de grond gestopt. En we hebben ook nog een vogelverschrikker gemaakt. en we hebben ook een hoop takken weggebracht.  We zijn ook nog aan het schoffelen geweest. En we hebben ook nog een bamboetent gemaakt.

Daniël en Tiemen

 

De schooltuin 16 april

Maandag 16 april heeft groep 5 in de tuin gewerkt.

Er zitten aardbeiplantjes in de tuin en radijs.

En we hebben nog wat opgeruimd.

We hebben ook een bamboetent gemaakt.

We hebben ook nog een vogelverschrikker gemaakt.

We hebben sla gezaaid.

We hebben ook nog stokbonen gezaaid.

Jildau en Tessa

 

De schooltuin op 24 april

De schooltuin is een tuin voor ons allemaal. We zijn eerst met Henk Superman Verschrikker bezig geweest. Dat was erg grappig. We hebben veel gelachen. Hij heeft een erg grappig gezicht, want Senne heeft een hele gekke snor gemaakt. En in de  tuin hebben we nog meer planten geplant en dat was ook gezellig. De groep ervoor had plantenstekers voor  wat in de grond zat gedaan.

Maaike en Nynke

 

De schooltuin 7 mei

Wij hadden maandag in de schooltuin gewerkt.

Wij hadden zaden in de grond gestopt.

Eerst groep A en dan groep B.

We hadden radijs gezaaid en toen de doperwten.

Toen hebben we het onkruid weggehaald.

En water gegeven.

We hadden de bosjes geknipt en we hadden geschoffeld.

Joarryt en Pieter