Doppen voor KNGF

Zoals de meeste mensen wel weten sparen we nog steeds met z’n allen doppen om hulphonden van het KNGF een opleiding te kunnen geven. Graag willen we deze actie nog weer even bij u onder de aandacht brengen. In de hal op school staat een ton waar u de doppen in kunt doen. Graag schoongespoeld en in een plastic zak. U mag de doppen ook rechtstreeks aan mij geven.

Welke doppen kunt u inleveren? Alle harde plastic doppen. Denk ook aan slagroomdoppen, wasbolletjes/doseerdoppen, doppen van schoonmaakmiddelen en shampoo of deodorant. Ook deksels van de pindakaas- en chocopastapot zijn welkom.
Nog een paar weetjes: Wat is de opbrengst tot nu toe? In 2015 is er 40.000 kilo doppen ingezameld. In 2016 gingen we voor een verdubbeling, deze doelstelling is ruimschoots gehaald met in totaal 100.000 kilo!

Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden? De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn met de nieuwe kiloprijs die we voor de doppen krijgen ongeveer 11 miljoen doppen nodig.

Op de site www.geleidehond.nl/steun-ons/acties/doppen-sparen is meer informatie te vinden.
Laten we met z’n allen het komende jaar weer heel veel doppen sparen. Wij hebben een grote schuur, dus kom maar op. Als het mij teveel wordt zorg ik dat ze bij een depot van het KNGF komen.

Alvast bedankt,
Sylvia Wildschut.