Nije Gaast Dag

Vrijdag 17 februari was voor de medewerkers van Nije Gaast een inspirerende en gezellige dag! Alle kinderen waren vrij. De jaarlijks Nije Gaast Dag is een dag voor onze personeelsleden, dit keer met inspiratie vanuit de eigen scholen. Elke school presenteerde zijn eigen parel: waar zijn we goed in, wat maakt onze school speciaal.

Wat gebeuren er mooie dingen binnen Nije Gaast! Prachtige presentaties werden getoond en veel nieuwsgierige mensen op de scholen!

IMG_2741  IMG_2740  IMG_2743

Eerst een warm welkom op de Galamadammen, daarna de presentaties over de trots van iedere school, een heerlijke lunch, een intensieve blik op onderwijs aan nieuwkomers (‘De kinderen van juf Kiet‘) en daarna een afsluitende borrel. Een superdag door en voor medewerkers van Nije Gaast!

…en de film ‘De kinderen van juf Kiet’… een aanrader!

 

 

Wet Werk en Zekerheid

Ongetwijfeld heeft u de afgelopen maanden en dagen veel gehoord over de Wet werk en zekerheid. Deze wet heeft tot doel om werknemers meer baanzekerheid te bieden. Dat doel begrijpen we, maar het gevolg van deze wet is dat het voor besturen moeilijk is vervangers aan te stellen voor zieke leraren. Tijdens de actieweek in maart van dit jaar hebben we dit in Fryslân al aangetoond. Het heeft toen enigszins effect gehad bij de cao-besprekingen, maar lang niet voldoende.

We hebben enkele vragen en antwoorden op een rij gezet. We hopen u hiermee meer inzicht te geven in het hoe en waarom van de problemen en de ontwikkelingen die gaande zijn.

Met een vriendelijke groet,

Rika Tulner
Voorzitter college van bestuur
Nije Gaast

Klik op onderstaande link voor de informatiebrief aangaande de WWZ

Informatiebrief WWZ

 

 

Feestelijke presentatie logo en website           vlieger

Donderdagavond 1 september is in de wintertuin van de Galamadammen te Koudum het nieuwe logo en de nieuwe website van Nije Gaast feestelijk gepresenteerd aan alle medewerkers.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd met één druk op de knop en een confetti-knal het kleurrijke logo en de site onthuld door Rika Tulner. Hiermee is na maanden van voorbereiding de nieuwe website officieel online gegaan.

Het nieuwe logo bestaat uit kleurige lijnen en twee cirkels die in beweging zijn. De cirkels en lijnen vormen samen twee mensfiguren die naar elkaar toe gericht zijn. Hierin kan de relatie leerkracht-leerling, ouder-kind of mens-mens gezien worden. De kleuren groen en blauw in het logo staan voor het water, de golven en de groene weilanden van Zuidwest Friesland. Het logo straalt activiteit uit. Met de inzet van alle medewerkers van Nije Gaast willen we stijgen tot grote hoogte!

Na de presentatie konden alle medewerkers tijdens het gezellige samenzijn bijpraten met elkaar na de zomervakantie. Kortom een mooie start van het nieuwe schooljaar!