image

Welkom op CBS de Klinkert

Samen op weg met ieders eigen aardigheden! Op CBS De Klinkert in Sloten bouwen wij samen met u en uw kind aan een fijne, veilige omgeving waar uw kind alle kansen krijgt om die unieke persoonlijke ‘aardigheden’ te ontdekken. Wij willen graag dat uw kind na acht jaar met plezier terugdenkt aan het samen spelen, het leren en de omgang met elkaar. Openheid en respect naar elkaar vinden wij erg belangrijk. Daarom werken en leven onze leerkrachten en leerlingen volgens de principes van ‘De Vreedzame school’. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen als zij zich veilig voelen!
Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om een kijkje op onze mooie school te komen nemen! Maakt u daarvoor een afspraak met onze directeur, Douwe Weerstra. Hij staat voor u klaar om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

De Friese naam ``klinkert`` is de naam van een steensoort, die veel in de bouw en bij bestrating wordt gebruikt. De naam is ontstaan in een periode, dat de openbare en christelijke lagere scholen samen in één gebouw werden ondergebracht, terwijl vlak daarna een mooie sportzaal vóór het schoolcomplex werd gebouwd. De naam van de sportzaal werd ``De Foarmeling``, een mal om stenen in te vormen. De christelijke school kreeg de naam ``De Klinkert``.

Het logo van de school is ontworpen door Philip Kuypers. De dwarrelende cijfers en letters laten de beweeglijkheid van de jeugd zien en de twee beschermende bogen zijn symbolen van geborgenheid.

Wilt u meer weten over onze school? Kijkt u daarvoor rustig rond op deze website.

Lees meer

Laatste nieuws

Themaproject Energy Challenges Groep 7-8

De Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen voor en duurzaamheid op school en omgeving.

 

» Meer informatie

Kalender

Er zijn op dit moment geen activiteiten op de kalender...Bekijk kalender

Programmeren in de klas!

Met de CodeWise programmeertool van Prowise op onze digiborden en het CodeWise kaartspel is programmeren niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk!

IMG_0482

» Meer informatie