’s Maandags komt vaak de vraag al: ‘Donderdag zwemmen?’

Elke donderdag staan vanaf 13:00 uur de kinderen te popelen om de zwembus in te gaan. In drie verschillende groepen vertrekt de zwembus naar Lemmer. De kinderen van SVN De Cocon en ISK Balk gaan dan naar zwemles.

Veel kinderen in wat voor leeftijd dan ook hebben niet eerder van het water kunnen genieten zoals tijdens de zwemles. In niveaugroepen worden de kinderen eerst watervrij gemaakt en leren vervolgens de basistechnieken van het zwemmen. Met ondersteunend materiaal, spelletjes en veel begeleiding, inclusief de eigen leerkrachten.

Er worden grote stappen gemaakt. Leerlingen die eerst het water niet eens in willen, springen vervolgens een aantal weken later het water in of ze nooit anders hebben gedaan. Dit doet veel met het zelfvertrouwen van deze kinderen. Als leerkracht is het heel speciaal om ze te zien groeien en ze te zien vertrouwen op elkaar en zichzelf. Allemaal enorm leerzaam.

Concentratie is nodig om de instructie van de zwemleerkrachten goed mee te krijgen. Voor deze kinderen valt dat niet altijd mee. Het liefst laten ze constant zien hoe goed ze in het water kunnen springen, koprollen kunnen maken of met hoeveel tellen ze het gezicht in het water kunnen houden. Maar ook hierin ontwikkelen ze zich elke week.

Een fantastisch middag waar leerling én leerkracht naar uit kijkt!

 

Sinterklaassfeer in groep ROOD